Beurs

Hema moet slagvaardiger: helft directie vertrekt

Mathijs Smit • 14 november 2018 15:30 @Mathijs__Smit

Beeld © ANP

Nog geen maand na de overname van Hema door investeerder Marcel Boekhoorn halveert de warenhuisketen de directie. Vier van de acht directeuren moeten vertrekken.

Dat bevestigt woordvoerder Arnold Drijver van Hema na berichtgeving door zakenblad Quote.

Volgens Hema wil de retailgigant met de maatregel de directiestructuur vereenvoudigen. "Hiermee kan Hema slagvaardiger, sneller en op een eenvoudiger manier haar groeistrategie door ontwikkelen en uitvoeren", aldus de woordvoerder. 

Hema denkt dat de verantwoordelijkheden van de vertrekkende directieleden ook ‘door senior management kunnen worden opgepakt.'

Uitgedunde top

De uitgedunde top zal bestaan uit bestuursvoorzitter Tjeerd Jegen, financieel bestuurder Ivo Vliegen, operationeel directeur Richard Flint en commercieel directeur Trevor Perren.

Komende negen maanden vertrekken landenmanager Nederland Tico Schneider en de directeuren Adriana Hoppenbrouwer, Adrian Porteous en Mariëlle de Macker.

Overname Boekhoorn

Vorige maand verkocht de Britse investeringsmaatschappij Lion het Nederlandse warenhuis aan investeerder Marcel Boekhoorn. Bij de bekendmaking weet Boekhoorn de meeste problemen van Hema aan de voormalige eigenaar. 

Bron • RTL Z / Mathijs Smit