Beurs

Ferrari verkocht voor 48,4 miljoen: betere belegging dan de beurs

27 augustus 2018 17:02

Beeld © Sotheby's

Een Ferrari 250 GTO uit 1962 is verkocht voor maar liefst 48,4 miljoen dollar. Daarmee is deze droomwagen de duurste die ooit is geveild. De deal toont aan dat je de afgelopen jaren beter in Ferrari's had kunnen beleggen dan op de beurs.

Wie het fantastisch vindt om in een Ferrari te rijden, zal nog weleens moeite hebben om de uitgave te verantwoorden aan het thuisfront. Voor hen is er goed nieuws. Als je een Ferrari koopt dan kun je dat nu prima verantwoorden door te wijzen op de ongelooflijke prijsstijging die Ferrari's de laatste tijd hebben laten zien.

Zo leverde op een veiling bij Sotheby's een Ferrari 250 GTO een nieuw record op. De prijs van 48,4 miljoen dollar is zelfs een kwart meer dan het oude record.

Meest begeerde wagen ooit

Voor die 48,4 miljoen euro heb je ook wat: het is volgens Sotheby's 's werelds belangrijkste, meest begeerde en meest legendarische auto. Het is de derde van de slechts 36 GTO's die ooit zijn gebouwd. In 1962 won Edoardo Lualdi-Gabardi er de Campionata Italiano Gran Turismo mee.

Miniatuurvoorbeeld

Ferrari 250 GTO (Beeld: ANP)

En het succes van de Ferrari 250 GTO staat niet op zichzelf. De index van klassieke Ferrari's verdrievoudigde het afgelopen decennium. Had je daarin belegd, dan had je het dus beter gedaan dan met een belegging in de brede S&P 500-index, ondanks het feit dat de S&P 500 afgelopen vrijdag een nieuw record bereikte. Die index steeg sinds begin 2010 namelijk met ruim 150 procent.

Okee, in die index is geen rekening gehouden met uitgekeerde dividenden. Maar ja, in dividenden kun je niet lekker rondrijden en in een Ferrari wel.

En de S&P daalde in het tweede halfjaar van 2007 en in 2008 hard, alvorens weer flink op te klimmen. Sinds begin 2007 verdubbelde de S&P 500, terwijl de index van klassieke Ferrari's in de crisis maar licht daalde en daarna lekker doorsteeg: maar liefst ruimschoots een verzesvoudiging tussen begin 2007 en begin dit jaar.

Bron • RTL Z