Beurs

Facebook keihard onderuit op Wall Street, 120 miljard dollar verdampt

26 juli 2018 16:02

Beeld © Getty

Bij het openen van de beurs in de VS is het aandeel Facebook buitengewoon hard onderuit gegaan. Op het moment van schrijven staat het aandeel 18 procent in de min.

De dramatische keldering van de beurswaarde tekende zich gisteravond laat al af. Nadat Facebook zijn resultaten over het tweede kwartaal had gepresenteerd, zetten beleggers het aandeel in de nabeurshandel zelfs meer dan 20 procent in de min.

120 miljard dollar

Toen de markt weer openging, was van herstel weinig sprake. De daling van 18 procent betekent dat er zo'n 120 miljard dollar aan beurswaarde is verdampt.

De gigantische daling is een reactie op de zeer teleurstellende vooruitzichten voor het bedrijf. Niet alleen viel de groei van het aantal nieuwe leden tegen, in Europa was er zelfs een daling te zien, ook verwacht het bedrijf dat de omzet veel minder snel gaat stijgen en dat de marges hard zullen dalen.

De zwakkere verwachte winstmarges zijn het gevolg van grote investeringen die het bedrijf moet doen om nieuwe producten te ontwikkelen, en om de veiligheid op te schroeven.

Zuckerberg 15 miljard armer

Ook Facebook-ceo Mark Zuckerberg zelf komt, in ieder geval op papier, niet ongeschonden uit de strijd. Zijn aandelenpakket is van de een op de andere dag 15 miljard dollar minder waard geworden.

Bron • RTL Z