Beurs

Bestuurster gecrashte Tesla bezig met telefoon, automatische piloot stond aan

17 mei 2018 11:24

Archieffoto. Beeld © RTL Z

De Tesla die vorige week vrijdag met bijna 100 kilometer per uur tegen een brandweerwagen knalde in de Amerikaanse staat Utah had de automatische piloot aanstaan. De functie waarmee de auto deels zelfstandig kan rijden, ligt al langer onder een vergrootglas.

Er gebeurden al meerdere ongelukken met de zogenoemde Autopilot, waarbij het steeds weer de vraag is of het systeem goed werkte of dat de schuld ligt bij de bestuurder. De vrouw die nu in de Tesla zat, brak haar enkel.

Bezig met telefoon

Uit onderzoek is nu onder meer gebleken dat de vrouw in de 80 seconden voor de crash het stuur niet had aangeraakt. Ze was bezig met haar telefoon. Een Tesla met Autopilot kan zelf sturen, maar bestuurders mogen het stuur niet te lang uit handen geven.

Tesla kreeg afgelopen week kritiek vanwege het ontbreken van sensoren die in de gaten houden of een bestuurder op de weg let. Sommige andere autofabrikanten met systemen voor deels autonoom rijden hebben camera's die registreren waar de bestuurder naar kijkt. Tesla-topman Elon Musk zei dat daar in zijn auto's niet voor is gekozen, omdat zulke oplossingen toch niet goed zouden werken.

Meer op rtlnieuws.nl:
Tesla: dodelijk ongeluk eigen schuld bestuurder
Aandeel Tesla crasht na stortvloed aan slecht nieuws

Bron • RTL Nieuws