Beurs

Ticketverkoper Paylogic gekocht door Franse concurrent Vivendi

Paul le Clercq • 16 april 2018 16:08 @Paul_le_Clercq

Paylogic regelt ook de ticketverkoop van Amsterdam Dance Event. Beeld © ANP

De Amsterdamse ticketverkoper Paylogic wordt overgenomen door het Franse Vivendi. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

Paylogic verkoopt tickets voor grote evenementen zoals Tomorrowland, ID&T, ADE (Amsterdam Dance Event) en Awakenings. Het regelt ook onder meer de e-commerce van evenementen. Paylogic heeft kantoren in Nederland, België en Duitsland.

Koper is Vivendi, eigenaar van Paylogic-branchegenoot See Tickets. Het Financieele Dagblad schat de prijs op ruim 30 miljoen euro, maar Vivendi wil daar niets over zeggen.

See Tickets drie keer zo groot

Ook wil Vivendi niet zeggen hoe groot de omzet is en of Paylogic winst maakt. Paylogic blijft in Amsterdam en Groningen gevestigd en Jan-Willem van der Meer blijft de ceo.

See Tickets is vier keer zo groot als Pay Logic, het denkt dit jaar 15 miljoen tickets te verkopen, tegen 5 miljoen voor Paylogic. Volgens Vivendi is Paylogic het snelstgoeiende ticketbedrijf in Europa.

LiveStyle

Verkoper van Paylogic is Livestyle, dat een doorstart is van SFX, dat ten onder ging. SFX was het bedrijf dat ID&T van Duncan Stutterheim kocht. See Tickets heeft met LiveStyle een langjarige commerciële overeenkomst afgesloten voor de verkoop van tickets voor Amerikaanse festivals en evenementen. 

Vivendi is een groot entertainment concern, waar onder meer Universal Music, Canal+ en Gameloft onder vallen. See Tickets verkoopt onder meer de kaartjes voor de Eiffeltoren en het Glastonbury Festival in Groot-Brittannië.

Bron • RTL Z