Beurs

Royal Philips verkoopt weer een deel van Philips Lighting

26 februari 2018 20:05

CEO Eric Rondolat en CFO Stéphane Rougeot van Philips Lighting tijdens de presentatie van de jaarcijfers van Philips Lightning. Beeld © ANP

Royal Philips gaat zijn belang in Philips Lighting verder verkleinen. Nu heeft het bedrijf nog 30 procent van de lichtaandelen in handen. Dat wil de historische gloeilampenfabrikant afzwakken tot 18 procent.

Dat kondigt het bedrijf vandaag aan in een persbericht. Van de 16,2 miljoen aandelen in de verkoop zou Philips Lighting per 1 maart 2,2 miljoen aandelen zelf willen aankopen. De prijs van die transactie wordt later bekend gemaakt.

Toen het bedrijf Philips Lighting in 2016 een beursgang maakte, werd al bekend dat moederbedrijf Philips de afdeling helemaal van de hand wilde doen. Beleggers die toen in de het nieuwe Philips Lighting stapten, konden na een jaar tevreden zijn met een koersstijging van 58 procent.

Led vs gloeilampen

Philips Lighting heeft te maken met een omslag in de markt van gloeilampen naar led-verlichting. Het afgelopen kwartaal viel de winst van de verlichtingspoot flink lager uit dan de markt had verwacht. Desondanks verhoogde het bedrijf toen wel het dividend.

Bron • RTL Z