Beurs

Facebook onderuit na aankondiging 'grootscheepse' veranderingen

12 januari 2018 20:48

Facebook ging in 2012 naar de beurs en dat was te zien op Times Square. Beeld © Andrew Gombert/ANP

Beleggers in Facebook zijn niet onder de indruk van de plannen van oprichter Mark Zuckerberg om het sociale netwerk 'socialer en waardevoller' te maken. Het aandeel staat na opening zo'n 4 procent lager.

Terwijl het aandeel van het sociale netwerk eerder deze week nog een recordstand van bijna 189 dollar noteerde, schommelt het nu zo'n 10 dollar lager. Daarmee is ruim 20 miljard dollar aan beurswaarde verdampt.

Sociale interacties

Gisteren kondigde oprichter Zuckerberg in een Facebookbericht aan dat hij de nadruk wil gaan leggen op 'betekenisvolle sociale interacties'. Volgens hem is de balans in de tijdlijn van de gebruikers zoek door de enorme toename van 'publieke content', waarmee hij doelt op posts van bedrijven, merken en media.

Door de veranderingen zullen gebruikers op de korte termijn minder tijd op Facebook doorbrengen, schrijft hij. En dat betekent dus minder reclameopbrengsten. Maar op langere termijn zal zowel de gebruiker als het bedrijf van de aanpassingen profiteren. "Ik verwacht dat de tijd die je wel op Facebook spendeert, waardevoller zal zijn."

Bron • RTL Z