Beurs

Waarde bitcoin keldert bijna 1000 dollar in paar dagen

10 november 2017 14:53

Beeld © Getty Images

De waarde van de bitcoin heeft de afgelopen twee dagen een flinke knauw gekregen. Na een piek woensdag aan het einde van de middag van ruim 7700 dollar (6600 euro) ging de koers in korte tijd omlaag en duikt inmiddels onder de 6800 dollar.

De waarde steeg woensdag binnen een uur met dik 250 dollar naar iets meer dan 7700 dollar en zakte in de twee uur daarna weer met bijna 475 dollar, blijkt uit de bitcoin prijsindex van CoinDesk. Daarna zakte de koers geleidelijk nog enkele honderden dollars.

Splitsing uitgesteld

De schommeling hing samen met het nieuws dat de voor volgende week geplande splitsing van de bitcoin in twee digitale munten is uitgesteld. Daar werd door de markt aanvankelijk verheugd op gereageerd, waarna veel kopers hun winst pakten.

Ondanks de daling van deze week staat de koers van de bitcoin over het hele jaar nog steeds ongeveer 600 procent in de plus.

Speculeren

De koers van de bitcoin en andere digitale valuta zoals ethereum is zeer volatiel. De laatste maanden gaat de waarde van de bitcoin door het dak. Dat maakt de munt zeer aantrekkelijk voor speculanten.

Bron • RTL Z / ANP