Beurs

'Records, maar de beurzen kunnen nog veel verder omhoog'

07 november 2017 08:37

Beeld © RTL Z

Jaarrecords in Amsterdam en op Wall Street zijn geen reden om hoogtevrees te krijgen, zeggen beurscommentator Hans de Geus en Ralph Wessels van ABN Amro. "Er zit nog veel meer in het vat."

Het verwachte rendement op aandelen is nog steeds veel hoger dan dat op obligaties of bijvoorbeeld spaargeld, dus er is nog steeds geen alternatief voor aandelen. 

Bepaalde sectoren zijn zelfs achtergebleven, zegt De Geus. Hij denkt daarbij aan onder meer de oliesector. Het dividend is daar nog heel hoog, zeker als je het vergelijkt met de hele lage rente.

Muur van spaargeld

Op junk bonds krijg je 2 procent rente en het dividendrendement op Shell is rond de 6 procent. Daar zit waarschijnlijk heel veel waarde. Je ziet überhaupt een muur van spaargeld die op zoek is naar rendement, zegt De Geus. Hij denkt dat de beurzen veel verder kunnen stijgen.

Wessels voegt daar aan toe dat de bedrijfsresultaten goed zijn, terwijl de wereldeconomie herstelt. De echt grote jongens op de beurs zoals Apple, Facebook en Microsoft laten hele goede winstcijfers en hoge groei zien, zegt hij.

Eind van de cyclus in zicht 

We gaan volgens Wessels wel langzaam richting het eind van de conjunctuurcyclus, maar dan zie je vaak dat de beurzen nog 20 tot 30 procent omhoog gaan, aldus Wessels. Nu is de groei nog goed, dus we moeten eerst maar afwachten wanneer de groei gaat afnemen. Het is nog te vroeg om negatief te worden, denkt Wessels.

Bekijk het volledige gesprek met Hans de Geus en Ralph Wessels:

Bron • RTL Z