Beurs

ING lanceert beleggingsapp, wil inspelen op 'populariteit'

26 oktober 2017 16:07

Beeld © Bux

Volgens ING gaan steeds meer mensen beleggen en daar wil het graag op inspelen met een nieuwe app. Softwarebedrijf Bux, dat onlangs bijna elf miljoen euro ophaalde om te groeien, vreest concurrentie van traditionele partijen niet.

Met de app kunnen ING-klanten hun beleggingsportefeuille beheren, hun rendement zien via grafieken en hun favoriete beleggingsinstrumenten volgen. De app moet later uitgebreid worden met de mogelijkheid in de app geld over te schrijven naar een rekening van waaruit je belegt.

ING, dat per 1 oktober de spaarrentes nog verder omlaag schroefde naar 0,05 procent, ziet de app vooral als extra service, zo laat een woordvoerder weten. "Ook boven de 35 gebruiken steeds meer mensen hun smartphone."

Jonge beleggers

Nick Bortot, ceo van softwarebedrijf Bux dat een eigen beleggingsapp heeft ziet de concurrentie met vertrouwen tegemoet: "Er zijn zoveel beleggingsapps. Zonder arrogant te willen klinken, wat wij doen is lastig na te bootsen."

Volgens hem heeft het bedrijf 'een unieke cocktail van mensen'. "Van de 50 werknemers hebben er drie een achtergrond in de financiële sector maar er zitten bijvoorbeeld ook gamers. Onze 'denk power' is dus heel anders."

Bux haalde eerdere deze week 10,6 miljoen euro op om te groeien en twee nieuwe apps te maken. Eén is voor beleggers die voor de langere termijn willen beleggen, de ander wil inspelen op de populariteit van cryptomunten. Het bedrijf zich vooral op beleggers onder de 35 jaar. 

 

Bron • RTL Z