Beurs

2017 is een prima jaar voor aandelen

04 oktober 2017 15:45

Beeld © RTL Z

De AEX-index steeg dit jaar van ruim 480 punten tot 540 punten. De herbeleggingsindex, dus als je alle dividenden meteen weer in de beurs had gestoken, steeg dit jaar zelfs met 14 procent. Het is dus zeker geen slecht jaar voor aandelen. Maar waar moet je als belegger nu in stappen? Beurscommentator Hans de Geus legt uit.

Het lijkt dat Wall Street het nóg beter doet dan de AEX, met een reeks van all-time highs. Maar omdat de dollar in waarde is gedaald, hebben Europese beleggers in euro's gerekend een veel minder hoog rendement behaald op de Amerikaanse brede S&P 500 index dan in de AEX herbeleggingsindex, tekent De Geus aan.

Waar moeten beleggers nu nog hun geld in steken?

Groei-, waarde- en dividendaandelen

Tot een paar maanden geleden, deden aandelen van bedrijven met een sterke groeipotentie het heel goed, maar nu komt er meer leven in waarde-aandelen. Dat zijn bedrijven die volgens een bepaalde berekening te goedkoop zijn, legt De Geus uit.

Maar ook beursfondsen als Shell die een relatief flink dividend uitkeren doen het goed, zegt hij. Daarbij profiteert Shell van de gestegen olieprijs. Dergelijk bedrijven zijn achtergebleven, denkt De Geus.

Bekijk de volledige toelichting door Hans de Geus:

Bron • RTL Z