Beurs

Beleggingsexperts blijven somber, behalve over Ahold

02 oktober 2017 22:07

Beeld © ANP

Er zijn meer pessimisten dan optimisten onder beursexperts. Dat komt met name door de verwachte negatieve effecten van het afbouwen van het opkoopbeleid van centrale banken.

Dat blijkt uit de maandelijkse enquête van Corné van Zeijl van Actiam. Voor de komende maand is ruim 36 procent van de 69 beleggingsprofessionals somber gestemd, terwijl bijna 28 procent het juist zonnig inziet voor oktober.

Wel optimisme op langere termijn

Als je kijkt naar de iets langere termijn, het komende halfjaar, dan overheerst er wel optimisme: het percentage analisten dat positief tegen de wereld aankijkt ligt 6 procentpunt boven het percentage pessimisten.

Maar sinds de enquête voor het eerste werd gehouden, begin 1999, voerden de optimisten meestal de boventoon. Gemiddeld hadden zij een voorsprong van 32 procentpunt op de somberaars

Wel Ahold, niet Altice

Welke aandelen moet je nu hebben? Veel beleggingsexperts zijn gecharmeerd van Ahold Delhaize. Ook Boskalis, Aegon, DSM en Heineken kennen meer bewonderaars dan dat er analisten zijn die het liever zouden verkopen. Maar Ahold steekt er met kop en schouders bovenuit.

Altice staat juist bovenaan de lijst met beursfondsen waar beursexperts weinig fiducie in hebben. ook van Unilever, Unibail-Rodamco, Aalberts en AkzoNobel verwachten ze dat de koers het minder goed zal doen.

Bron • RTL Z