Beurs

Mexicaanse Femsa verkoopt deel van belang Heineken

18 september 2017 20:07

Beeld © ANP

Het Mexicaanse bedrijf Fomento Economico Mexicano (Femsa) verkoopt een belang van vijf procent in aandelen Heineken. De waarde van die aandelen is ongeveer 2,5 miljard euro.

Femsa verwierf de aandelen toen Heineken in 2010 de biertak van de Mexicanen kocht. De Mexicanen bieden zowel aandelen Heineken als aandelen in Heineken Holding aan.

Familie behoudt controle

L'Arche Green, het investeringsbedrijf van de familie Heineken, heeft aangegeven voor maximaal 200 miljoen euro aandelen Heineken Holding te willen kopen. L'Arche Green bezit momenteel ruim 51,7 procent van de aandelen Heineken Holding.

Heineken Holding bezit 50,005 procent van de aandelen Heineken, zodat de familie Heineken op die manier nog de controle over de bierbrouwer heeft.

'Winst dit jaar hoger' 

De omzet van Heineken steeg in de eerste zes maanden van het jaar naar bijna 10,5 miljard euro, tegen 10,1 miljard een jaar eerder. Heineken publiceert geen winstcijfers per kwartaal, alleen per halfjaar.

Het bedrijf denkt dat over geheel 2017 de omzet en de winst hoger zullen uitkomen dan vorig jaar, ondanks 'vluchtige' economische omstandigheden.

Bron • RTL Z / ANP