beleggersacademy

Les 8: Spreiding van je beleggingsportefeuille

08 januari 2019 15:16

Beeld ©

Voorspellen is lastig, ook voor beleggers en daarom heeft presentatrice Janneke Willemse een gouden tip: "Zorg voor een goede spreiding bij beleggen op de beurs". Iedere week geeft Janneke een korte beleggingsles in het interactieve programma Beurs Inside.

Deze week legt ze uit hoe je het beste kunt spreiden, want er zijn verschillende factoren waar je op kunt letten. Bekijk het hier:

 

Spreiden 

"Stop je geld in verschillende soorten beleggingen, die het liefst ook nog tegengesteld bewegen bij verschillende marktbewegingen”, raadt Janneke aan. "Beleg in verschillende landen en regio’s, verschillende sectoren en asset categorieën." 

Ook spreiden in de tijd is een mogelijkheid. "Dan koop je niet alles in een keer, maar koop je bijvoorbeeld iedere maand of ieder kwartaal wat bij. Het exacte moment van je aankoop is dan veel minder belangrijk voor je uiteindelijke rendement." 
 

RTL Z Beurs Inside

Als je alles wilt weten over de beurs en waar de beste kansen liggen, meld je dan aan voor het interactieve online programma RTL Z Beurs Inside. Elke maandag live te zien om 20.00 uur.