Politiek

Trump vergist zich en prijst niet-bestaand land 'Nambia'

21 september 2017 14:10

Trump vergist zich en prijst niet-bestaand land 'Nambia'
Trump spreekt de Afrikaanse leiders toe. Beeld © anp

Zambia, Namibië of Gambia? De Amerikaanse president Donald Trump heeft het onbekende 'Nambia' uitbundig geprezen tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties. Dat leidde tot veel verwarring, omdat het land niet bestaat.

Trump ​noemde het niet-bestaande land Nambia twee keer tijdens een bijeenkomst met Afrikaanse leiders. "In Guinee en Nigeria, hebben jullie een angstaanjagende ebola-epidemie bestreden'', zei de president. Hij liet daarna weten veel bewondering te hebben voor de zelfvoorzienendheid van het zorgstelsel in Nambia. 

Covfefe en Nambia

Op sociale media vroegen mensen zich af of Trump Zambia, Namibië of Gambia bedoelde. Het Witte Huis maakte later duidelijk dat de president het had over Namibië.

Twitteraars konden ondertussen hun lol niet op. "Nambia is prachtig op dit moment in het jaar'', grapte iemand. Een andere internetter wist op de berichtensite te melden dat "Covfefe'' de onofficiële nationale drank is van Nambia. Covfefe is de mysterieuze term die Trump eerder dit jaar in een tweet gebruikte en ook al een hoop losmaakte. 

 

 

 

Bron • ANP / RTL Nieuws