We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Politiek

Trump scheldt op inlichtingendiensten: 'Leven we soms in nazi-Duitsland?'

11 januari 2017 14:53

Trump scheldt op inlichtingendiensten: 'Leven we soms in nazi-Duitsland?'
Beeld © AFP

De aanstaande Amerikaanse president Donald Trump is woest omdat het 'nepnieuws' over zijn vermeende relatie met het Kremlin is gelekt naar het publiek. "Nog een laatste uithaal naar mij. Leven we soms in nazi-Duitsland?", twittert Trump.

Het is een dieptepunt in de toch al gespannen relatie tussen de Amerikaanse inlichtingendiensten en de nieuwe president.

De twitterwoede van Trump, die 20 januari president van de Verenigde Staten wordt, is nu veroorzaakt door nieuwe lekken van overheidsfunctionarissen. Die hebben gezegd dat Trump afgelopen week vier chefs van inlichtingendiensten over de vloer had.

ZIE OOK: Beschadigende informatie over Trump: dit staat er in de memo's

Ze zouden met hem hebben gepraat over een rapport van een particuliere onderzoeker, die afgelopen jaar stelde dat Trump mogelijk door het Kremlin kan worden gechanteerd. Trump noemde dat nepnieuws en sprak van een politieke heksenjacht.

Mis niets meer van RTL Nieuws: like ons op Facebook.

Bron • RTL Nieuws

Gerelateerde artikelen