We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Politiek

Special: terugblikken met minister Dijsselbloem

27 december 2016 15:17

play 13 min

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën blikt terug op het afgelopen jaar: hij praat over de verkiezingen, zijn ministerschap, de Griekse schuldencrisis en zijn moestuin ('die blijft nog wel een zooitje komende jaren').

Tweede Kamerlid Rik Grashoff noemt hem in de uitzending 'economistisch' en verwijt hem geen sociaal democratische kijk te hebben op de samenleving. Dat laat de PvdA-minister niet zomaar gebeuren. "GroenLinks zegt in de ene zin dat ze graag willen samenwerken op links. In de tweede zin delen ze een tik uit naar de Partij van de Arbeid", bitst hij terug.

Ook snijdt hij de Griekse schuldencrisis nog even aan. "Veel mensen weten het niet, maar we hebben samen met andere landen in het verleden ook wel eens geld geleend aan Cuba en Argentinië. Tot op de dag van vandaag zijn deze landen bezig om hun schulden terug te betalen. Het zijn de verplichtingen die landen aangaan en moeten worden gerespecteerd."

Gerelateerde artikelen