We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Politiek

Ministers worden slecht betaald, zegt oud-minister Gerrit Zalm

24 december 2016 07:03

Ministers worden slecht betaald, zegt oud-minister Gerrit Zalm
Gerrit Zalm: 'Er gaat niets boven de status van een minister.' Beeld © ANP

Ministers zouden in Nederland best meer mogen verdienen, vindt Gerrit Zalm. De voormalig minister van Financiën vindt dat 'de bestuurders van het land slecht betaald worden'.

Dat zegt hij vandaag in NRC Handelsblad bij zijn afscheid als topman van ABN Amro. Bestuurders in het bedrijfsleven verdienen meer dan ministers omdat 'bestuurders van het land slecht betaald worden', zegt Zalm.

De VVD'er was tussen 1994 en 2007 viermaal minister van Financiën. Daarnaast was hij jarenlang vicepremier en diende hij ook nog als interim-minister op Economische Zaken.

'Enorme status'

Een minister in Nederland verdient nu, net als de premier, maximaal 157.287 euro per jaar. Maar, zegt Zalm, dat 'relatief slechte' salaris wordt goedgemaakt door de 'enorme status' die ministers hebben. "Er gaat niets boven de status van een minister."

Zijn partij, de VVD, vindt dat de overheid zuinig moet zijn.

Bron • RTL Nieuws

Gerelateerde artikelen