We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Politiek

DENK 'verbaasd' over vertrek van Sylvana Simons

24 december 2016 14:37

DENK 'verbaasd' over vertrek van Sylvana Simons

De politieke partij DENK is 'verbaasd' over het vertrek van Sylvana Simons. De ex-presentatrice sloot zich in mei aan bij de beweging, maar liet vanochtend weten aan de Kamerverkiezingen deel te nemen met een eigen partij, Artikel 1.

"Wij waren des te meer verbaasd over haar besluit omdat wij Sylvana Simons altijd de ruimte hebben gegeven om samen met ons haar idealen te verwezenlijken", schrijft de partij in een verklaring (zie onder).

'Alles gedaan om haar te steunen'

Simons liet weten dat ze zich bij DENK niet geborgen voelde. "Daarin ben ik teleurgesteld", zei ze. Ze vindt onder meer dat de partij haar niet genoeg steunde nadat ze was bedreigd. Maar, zegt DENK nu, 'wij hebben alles gedaan wat binnen onze macht ligt om haar te steunen'.

De partij, die verder geen toelichting op de verklaring wil geven, zegt zich 'in roerige tijden' te hebben ingezet voor de veiligheid van Simons. "Wij hebben haar emotioneel ondersteund en financieel gesteund. Wij hebben het voor elkaar gekregen dat er passende beveiligingsmaatregelen voor haar werden getroffen."

'Moeilijk uit te leggen'

Politiek verslaggever Floor Bremer zegt dat DENK het vertrek van Simons maar moeilijk zal kunnen uitleggen aan de kiezer. "In het verkiezingsprogramma van DENK wordt gepleit voor een samenleving waarin iedereen elkaar accepteert en met respect voor elkaar samenleeft", zegt Bremer. "Dat is een doel dat ze zelf, als politieke beweging, dus niet hebben gehaald.

Denk plaatste ook een video op Twitter waarin het partijlid Farid Azarkan het woord tot Simons richt. Daarin klinkt door dat de partijleden niets doorhadden. Simons zou zich allengs minder vaak bij de Kamerfractie hebben gemeld en zich de laatste tijd geregeld ziek hebben gemeld:

Bron • RTL Nieuws

Gerelateerde artikelen