Politiek

Beschadigende informatie over Trump: dit staat er in de memo's

11 januari 2017 10:41

Beschadigende informatie over Trump: dit staat er in de memo's
Trump zou al vijf jaar worden gesteund door de Russen

De Russen zouden zeer belastende informatie hebben over de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Uit de - ongecontroleerde - informatie zou blijken dat hij samenwerkte met de Russen. Die zouden hem ook hebben bespioneerd tijdens plasseks met prostituees. Trump zou hiermee door de Russen gechanteerd kunnen worden. Waar gaat het over?

De memo's van in totaal 35 pagina's hebben geen enkele officiële status. Het 'rapport' is niet door een geheime dienst samengesteld. De tientallen pagina's circuleren al weken in Washington DC.

Aantoonbare fouten

Maar omdat de Amerikaanse inlichtingendiensten Trump en Obama afgelopen vrijdag een deel van de geheime documenten hebben getoond, lijkt het belang van de memo's toe te nemen.

In de memo's zitten aantoonbare fouten. Zo is de naam van een bedrijf gespeld als Alpha Group, terwijl het Alfa Group is. Ook zou een Russische woonwijk alleen bedoeld zijn voor de politieke leiders van het land. Dat klopt niet. Ook de superrijken wonen daar.

Britse MI6-medewerker

De informatie zou deels boven water zijn gekomen dankzij een voormalige medewerker van de Britse inlichtingendienst MI6, die tegenwoordig een eigen bedrijf heeft. Hij liet zich door politieke tegenstanders van Trump inhuren om belastende informatie te vinden over hun rivaal.

CNN kwam niet met details over de informatie die de Russen over Trump zouden hebben, maar de site Buzzfeed wel. Die site publiceerde de hele veiligheidsmemo.

In het 'rapport' zijn de volgende zaken te lezen:

  • De Russen helpen en steunen Trump al vijf jaar. Doel van de Russen is om verdeeldheid te zaaien tussen de westerse landen.
  • Trump zou chantabel zijn door seksueel perverse handelingen met prostituees. Hij huurde de presidentiële suite in het Ritz Carlton in Moskou. Die kamer was door de Russen volgehangen met camera's en afluisterapparatuur. In dezelfde kamer verbleven de Obama’s enige tijd daarvoor ook. Omdat Trump de Obama's zo haatte, huurde hij prostituees in die hij plasseks liet doen, zogenoemde golden showers, op hetzelfde bed waar de Obama’s eerder sliepen. 
  • Trump werkte actief samen met de Russen om negatieve zaken over Hillary Clinton te kunnen gebruiken tijdens de campagne voor het presidentschap. Zo zou Trump geweten hebben van het lekken van de door Russen gehackte mails van de Clinton-campagne. In ruil daarvoor zou Trump weinig aandacht besteden aan de Russische interventie in Oekraïne.
  • Trump zou goede zakendeals aangeboden hebben gekregen van de Russen, maar niet hebben toegehapt.
  • Trump zou blij zijn met de media-aandacht voor de Russische hacks. Zo wordt de aandacht afgeleid van de zaken die hij doet in China en de steekpenningen die hij daar betaalt.

Onderzoek

De Amerikaanse federale recherche FBI doet onderzoek naar de geloofwaardigheid en juistheid van de beschuldigingen, die vooral gebaseerd zouden zijn op informatie uit Russische bronnen.

De Britse krant The Guardian meldt dat de FBI in oktober toestemming heeft gekregen om vier medewerkers van Trump in de gaten te houden die 'ongebruikelijke contacten' hadden met Russische overheidsmedewerkers. Het is onduidelijk of dat tot een echt onderzoek heeft geleid.

Woedende Trump

Trump reageerde vandaag woedend op het nieuws. Hij sprak op Twitter over 'nepnieuws' en 'een politieke heksenjacht'.

Een Amerikaanse overheidsfunctionaris zei tegen persbureau Reuters dat inderdaad nog moet blijken of de beschuldigingen kloppen.

Rusland heeft vanochtend ook gereageerd. Het land noemt het rapport nep.

Meer op rtlnieuws.nl:
Veiligheidsdiensten: Russen hebben 'beschadigende' informatie over Trump

Mis niets meer van RTL Nieuws: like ons op Facebook.

Bron • RTL Nieuws

Gerelateerde artikelen