Politiek

Moet oud-VVD'er Jos van Rey de cel in of niet?

12 juli 2016 05:38

RTL Nieuws-verslaggever Geert Gordijn interviewt Jos van Rey Beeld © ANP

De Limburgse ex-politicus Jos van Rey krijgt vandaag het oordeel van de rechtbank te horen. De eis is twee jaar cel voor omkoping, verkiezingsfraude en witwassen. Ook wil het Openbaar Ministerie dat hij drie jaar niet meer voor de overheid werkt.

Het OM beschuldigt Van Rey ervan dat hij zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden als lid van de vertrouwenscommissie bij de benoeming van een nieuwe burgemeester van Roermond in 2012. Hij zou sollicitatievragen en de juiste antwoorden hebben doorgespeeld naar zijn favoriete kandidaat.

Smeergeld aangenomen

Ook zou Van Rey smeergeld hebben aangenomen van zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol, in ruil voor opdrachten. Tegen Van Pol is daarom ook twee jaar cel geëist, hij hoort ook dinsdag de uitspraak.

Van Rey was voor de VVD onder meer raadslid en wethouder in Roermond, lid van Provinciale Staten in Limburg en lid van de Eerste en Tweede Kamer. De VVD heeft Van Rey uit de partij gezet.

Absurd voor woorden

Van Rey zelf werpt alle beschuldigingen ver van zich. "Dit is te absurd voor woorden'', reageerde hij op de eis. "Ze hebben niks. Ik heb nooit uit eigen belang gehandeld, nooit!''

RTL Nieuws-verslaggever Geert Gordijn is bij de uitspraak aanwezig, volg hem op Twitter.

Meert op rtlnieuws.nl:

Bron • RTL Nieuws