Politiek

Kamerlid teruggefloten: VVD opeens tóch niet voor uitbreiden vuurwerkverbod

08 oktober 2019 20:33

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz. Beeld © ANP

VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz is op een pijnlijke manier teruggefloten door haar partij. Vanmiddag zei ze dat die een verbod steunde op het afsteken van zware vuurpijlen en zogenoemd single shot-vuurwerk. Vanavond twittert Yesilgöz dat haar standpunt niet door een meerderheid van de VVD-fractie wordt gedeeld.

Regeringspartijen CDA en VVD maakten vanmiddag bekend dat ze een verbod steunen op het afsteken van zware vuurpijlen en zogenoemd single shot-vuurwerk. Daardoor kon het rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer.

Vanavond blijkt de steun van de VVD-fractie te zijn verdwenen. Maar inmiddels is duidelijk dat ook zonder de VVD genoeg steun voor de uitbreiding van het verbod is in de Tweede Kamer. Door steun van de SP, D66, ChristenUnie, GroenLinks en PvdA is er een meerderheid voor het CDA-voorstel dat volgend jaar moet gaan ingaan.

De tweet waarin VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz aangeeft dat ze is teruggefloten:

Single shots

Single shot-vuurwerk is vooral onder jongeren populair. Bij dit type vuurwerk wordt vanuit een huls een lichtkogel de lucht in geschoten, waarna een flinke knal klinkt. De jaarlijks 10 miljoen in Nederland verkochte single shots zijn volgens kenners uitermate gevaarlijk.

Bron • RTL Nieuws