Politiek

Frans Timmermans: 'Weet nog niet of ik ja zeg tegen vicevoorzitterschap'

07 juli 2019 16:56

Frans Timmermans met Jean-Claude Juncker eind oktober. Beeld © AFP

Frans Timmermans, die in de race was voor het voorzitterschap van de Europese Commissie maar op het allerlaatste moment werd gepasseerd, heeft voor het eerst gereageerd op het mislopen van de topfunctie. Hij zegt tegen de NOS nog niet zeker te weten of hij het wel ziet zitten om opnieuw vicevoorzitter te worden.

Hij accepteert tandenknarsend de beslissing van de Europese regeringsleiders om de Duitse Ursula von der Leyen tot voorzitter te kiezen. De regeringsleiders willen hem wel opnieuw als vicevoorzitter van de commissie, maar Timmermans zegt nog niet zeker te weten of hij dat zelf wel wil.

Hij zegt Von der Leyen niet zo goed te kennen. "Dus dus moeten we eerst een inhoudelijk gesprek hebben voor ik ja zeg tegen deze functie."

'Net als Dylan Groenewegen'

Tegenover de NOS maakte Timmermans, erkend wielerliefhebber, de vergelijking met de Tour de France. "Het is net als Dylan Groenewegen in de Tour de France, je valt keihard vlak voor de finish terwijl je droomt van de overwinning. Maar daarna moet je opstaan en gewoon doorfietsen."

Bron • RTL Nieuws / ANP