Politiek

Klaas Dijkhoff: VVD onderzoekt kilometerheffing

14 juni 2019 05:19

(Archieffoto) Beeld ©

De VVD onderzoekt of rekeningrijden in Nederland kan worden ingevoerd. De partij denkt erover na om het op te nemen in het verkiezingsprogramma voor 2021.

Volgens fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is een nieuwe manier nodig om de automobilist te belasten nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden.

Nu nog via de pomp

Autorijders betalen momenteel hun deel via de pomp, zegt Dijkhoff in de politieke podcast Betrouwbare Bronnen. "Hoe meer je rijdt, hoe meer je tankt, hoe meer je betaalt."

Die inkomsten vallen echter weg als mensen overstappen op een stekkerauto. "Als dat niet meer via de pomp gaat, moeten we nadenken hoe dat dan wel moet", zegt hij. "Je moet een manier vinden om ook elektrische rijders netjes hun fair share te laten betalen."

Geen spitsheffing

Binnen de partij wordt er gewerkt aan een plan voor de verkiezingen van 2021. Het wordt in ieder geval geen spitsheffing, laat de VVD-voorman weten. "Heel veel mensen moeten gewoon op die tijd in de auto zitten. Eigenlijk is het dan gewoon een lastenverhoging, want ze hebben geen keuze."

Rekeningrijden: de 3 ultieme redenen

RTL Z geeft je 3 redenen waarom je nu echt niet meer om rekeningrijden heen kan.

Bron • RTL Nieuws