Politiek

Ruzie in VVD-Senaatsfractie vanwege verwijderen omstreden Duthler

07 mei 2019 08:22

VVD-senator Anne-Wil Duthler Beeld © ANP

Een deel van de VVD-Senaatsfractie is woedend op VVD-lijstaanvoerder Annemarie Jorritsma. Jorritsma gooide aan de vooravond van Koningsdag VVD-senator Anne-Wil Duthler uit de fractie zonder daarbij de andere senatoren te raadplegen.

Bronnen binnen de VVD bevestigen een bericht hierover van het AD. Een meerderheid van de VVD-Senaatsfractie is verbijsterd door de manier waarop er met een collega is omgegaan. Op vrijdag 26 april besloot Jorritsma met partijvoorzitter Christiane van de Wal dat Duthler uit de fractie moest.

Ingelast overleg

Zij was in opspraak geraakt omdat haar integriteit in het geding kwam. Het fractiebestuur wilde pas op 14 mei vergaderen, maar de fractie komt nu terug van het mei-reces voor een ingelast overleg.

De Senaatsfractie roept vandaag haar eigen voorzitter op het matje in een hotel in Bunnik. "Ze heeft zich te verantwoorden voor haar eigenzinnige stijl", zegt een Eerste Kamerlid tegen de krant. "Dit is puur paniekvoetbal: iemand eruit gooien en dan zelf op vakantie gaan", analyseert een andere senator.

Bron • RTL Nieuws