Politiek

Baudet verrast door kritiek tweede man Henk Otten

23 april 2019 16:58

Thierry Baudet en Henk Otten Beeld © ANP

Afgelopen weekeinde uitte Henk Otten, de tweede man van Forum voor Democratie, stevige kritiek op politiek leider Thierry Baudet. Vandaag zei Baudet 'verrast te zijn door dat interview.' Maar volgens Baudet is er geen sprake van een richtingenstrijd.

"Ik weet niet of de kritiek zo fundamenteel is. Het gaat om de toon en om de uitwerking op sommige gebieden", zegt Thierry Baudet. "Ik kies voor vergezichten, maar we hebben binnen de partij heel veel gezichten. Ik ben helemaal niet bang voor een tweestrijd." 

Op de vraag wie de echte leider is bij Forum voor Democratie, lacht Baudet minzaam. "Ik ben de leider." Hij zegt verder helemaal niet bang te zijn voor LPF-toestanden.

Te veel naar rechts

Tweede Man Henk Otten zei in een interview tegen NRC Handelsblad dat de partij te veel naar rechts trekt en heeft hij kritiek op de stijl van Baudet. "Hij zou zich minder moeten bezighouden voor filosofische vergezichten", zei hij. Ook enkele standpunten storen hem.

Lastig combineren

Vandaag kwam naar buiten dat Otten stopt als penningmeester van de partij. Hij is de beoogde fractievoorzitter van FVD in de Eerste Kamer en volgens hem zijn de twee functies lastig te combineren, zegt hij bij Het Financieele Dagblad.

Otten ontkent dat zijn stap iets te maken heeft met de uitspraken die hij zaterdag deed.

Bron • RTL Nieuws