Politiek

'Ik zal president zijn voor alle Amerikanen'

09 november 2016 09:08

Donald Trump tijdens zijn overwinningsspeech in New York Beeld © AFP

Donald Trump, de nieuwe president van de Verenigde Staten, zegt in zijn overwinningsspeech dat het tijd is om alle wonden te helen in zijn land. "Het is tijd om ons te verenigen tot één volk. Ik beloof dat ik president zal zijn voor alle Amerikanen."

Trump begon zijn toespraak met waarderende woorden voor zijn rivale, Hillary Clinton: "Ik ben net gebeld door minister Clinton. Ze heeft ons gefeliciteerd. Óns. Ik heb haar en haar familie gefeliciteerd met een zwaarbevochten campagne. We moeten haar dankbaar zijn voor haar diensten aan het land. En nu is het tijd om de wonden te helen."

Ik heb jullie hulp nodig 

Trump benadrukte dat hij als president de hulp van alle Amerikanen nodig heeft. "Ik vraag jullie om hulp zodat we samen kunnen werken. Jullie zijn een prachtige beweging van miljoenen hardwerkende mannen en vrouwen, die van hun land houden en van de VS een beter land willen maken voor henzelf en hun familie. En wij zullen het volk dienen, zoals het dat van ons verlangt."

"We gaan ons land weer opbouwen, de Amerikaanse Droom hernieuwen."

Bekijk de hele speech hier:

Groot economisch plan 

Trump kwam met een aantal beloften over wat hij van plan is tijdens zijn presidentschap. Zo zei hij een 'groot economisch plan' te hebben dat de groei zal verdubbelen, zonder in details te treden.

Hij zal 'eindelijk' voor de oorlogsveteranen gaan zorgen, miljoenen mensen aan het werk helpen en de infrastructuur herbouwen: "Amerika zal geen genoegen meer nemen met minder dan het beste."

Dit is de nieuwe president van de VS, een portret:

Vicepresident Mike Pence: Wat een eer

Eerder sprak de komende vice-president Mike Pence van een 'historische nacht'. Hij noemde het een 'eer om vicepresident te mogen zijn'.

Hij sprak zijn dankbaarheid uit om 'het Amerikaanse volk te mogen dienen, en om dat te mogen doen onder leiding van Donald Trump, de man die Amerika weer groot gaat maken'.

Amerika Kiest:

Bron • RTL Nieuws