Politiek

'Trump mag van zijn campagneteam niet meer zelf twitteren'

07 november 2016 03:14

Donald Trump gisteren in Sterling Heights, Michigan. Beeld © AFP

Op Twitter dateert de laatste stekelige opmerking van Donald Trump aan het adres van Hillary Clinton alweer van afgelopen vrijdag, en de New York Times weet waarom hij ineens zo zachtaardig overkomt: zijn medewerkers hebben hem de toegang tot zijn Twitter-account afgepakt.

Dat schrijft de Amerikaanse krant in een onthullend kijkje achter de schermen van Trumps campagne. Dat zou verklaren waarom Trump de afgelopen dagen nog wel naar Clinton uithaalde in zijn toespraken, maar niet meer op Twitter. Daar bedankt hij nu vooral allerlei lokale afdelingen van de Republikeinse partij. De laatste veeg uit de pan klonk vrijdag:

Zijn campagneteam heeft hem kennelijk verteld dat zijn scheldpartijen op Twitter een averechts effect hebben, schrijft de New York Times.

'Geen zelfbeheersing'

President Obama, die nog het mikpunt was van Trumps laatste kritische tweet, veronderstelde gisteren al dat Trump niet langer zelf mocht twitteren. Hij zei dat de medewerkers van Trump weinig vertrouwen hebben in de zelfbeheersing van hun kandidaat.

Daaruit leidt Obama meteen maar af dat Trump niet geschikt is voor het presidentschap. "Als iemand een Twitteraccount al niet aan kan, geldt dat al helemaal voor de lanceercodes van kernwapens."

Bron • RTL Nieuws