We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Economie

Na kroket nu ook friet uit de muur

02 september 2015 20:01

Na kroket nu ook friet uit de muur
Beeld © Bright.nl

Een kroket uit de muur is voor een Nederlander bekende kost. Nu is er ook friet uit de automaat.

Anders dan een snack uit de muur, bakt de frietautomaat de patat zonder tussenkomst van een mens. Het apparaat dat er bijna hetzelfde uit ziet als een koffieautomaat bakt de patat helemaal zelf, en dag en nacht vers.

Veel mensen hebben juist na sluitingstijd van caf├ęs en snackbars trek in een patatje. Voor diegenen is er een volautomatische frietmachine. Die bakt binnen 2 minuten een bakje patat. Bevroren patat bewaard op 18 graden onder nul wordt dan goudbruin gebakken in vet van 180 graden. Het eerste exemplaar staat in het Restaurant van de Toekomst op Wageningen Campus.

'Niet ruiken en veilig'
Bedenker Bastiaan Roest van Caenator. "Wij hebben geprobeerd om de perfecte machine te maken die aan alle eisen voldoet: er moeten goeie frieten uitkomen, hij moet niet ruiken, en hij moet veilig zijn." De frietmachine gaat je friet bakken na inworp van een euro, maar je kunt ook pinnen.

Bron • Bright.nl

Gerelateerde artikelen