Economie

Rechtszaak om 'onzuiver' snelle doorstart DA

Chris Koenis • 25 januari 2016 12:37 @chriskoenis

Beeld © ANP

De ondernemingsraad van DA vecht de gang van zaken rond de razendsnelle doorstart van de drogisterijketen aan.

Het moederbedrijf van drogisterij DA was nog maar net failliet verklaard of de nieuwe eigenaar meldde zich al: Nederlandse Drogisterij Service B.V. De opvallend snelle doorstart eind december deed veel wenkbrauwen fronzen.

Vakbond CNV noemt het proces "mogelijk niet zuiver" en komt met financiële steun voor een rechtszaak. Hoewel het faillisement niet meer kan worden teruggedraaid, kan de overname wel worden aangevochten door de ondernemingsraad. 

'OR buitensluiten was onwettelijk'
CNV-bestuurder Roos Rahimi noemt het een "principekwestie''. De OR is volgens haar totaal genegeerd bij de overname en kon zo ook geen advies uitbrengen over de verslechtering van de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers die hun baan hebben behouden. "Dat is onwettelijk", aldus Rahimi.  

Bij het nieuwe DA is waarschijnlijk plaats voor ongeveer twee derde van de ruim tweehonderd medewerkers van de centrale organisatie, zo liet directeur Henk Castelijns eind vorig jaar weten. De rechtszaak dient bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam, onduidelijk is nog wanneer.

Bron • RTL Z / ANP