Economie

Winkeliers verwachten record aan kerstinkopen

18 december 2016 11:03

Kerstartikelen in een tuincentrum in Zoetermeer. Beeld © ANP

We geven dit jaar opnieuw meer geld uit aan onze kerstinkopen. Detailhandel Nederland rekent op een recordomzet van 840 miljoen euro, een aanzienlijk hoger bedrag dan in 2015.

Vorig ging het om een totale kerstomzet van 815 miljoen euro. Dit jaar schatten de winkeliers de extra omzet in de kerstperiode op 840 miljoen euro, een stijging van 3 procent. 

De brancheorganisatie ziet de inkopen in de gehele breedte toenemen. Daarbij kijkt Detailhandel Nederland naar zowel de kerstcadeau's als de inkopen voor het kerstdiner. Cijfers uit de reisbranche worden niet meegeteld.  

Topdrukte in de winkelstraten

Het was gisteren topdrukte in verschillende winkelsteden. "We hebben uit verschillende hoeken gehoord dat het een onwijs mooie dag was", zegt woordvoerder Nynke Wiersma van Detailhandel Nederland tegen RTL Nieuws.

Wiersma: "Ook online loopt de verkoop uitstekend. Doordat de economie aantrekt zien we dat mensen weer meer ruimte hebben voor het kopen van kerscadeau's. Wat betreft de kersinkopen gaat het voor winkeliers de goede kant uit."

Bron • RTL Nieuws