Economie

Curator: Oad busbedrijf maakt doorstart

29 september 2013 20:05

Beeld ©

Het Oad Busbedrijf, dat deel uitmaakt van de afgelopen week failliet verklaarde Oad Groep, maakt een doorstart.

Dat liet een woordvoerder van de curatoren zondagavond weten. De curatoren Daniels en Stekelenburg hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een doorstart van alle busactiviteiten door voormalig directeur van Oad Busbedrijf Frans Schuitemaker, die op zijn beurt wordt ondersteund door een investeringsmaatschappij. Met de doorstart kunnen ongeveer 200 mensen hun baan behouden.

Hiermee is een voortzetting van alle busactiviteiten van Oad zeker gesteld, aldus de woordvoerder. Het Oad busbedrijf is het eerste onderdeel van de failliete Oad Groep dat een doorstart maakt. De curatoren en Schuitemaker verwachten binnen enkele dagen alle details van de doorstart bekend te kunnen maken.

Volgens de woordvoerder houdt het akkoord op hoofdlijnen in dat alle busactiviteiten worden samengevoegd. Deze zullen gaan opereren vanuit de hoofdvestiging in Goor en een aantal standplaatsen. Alle 125 touringcars die de Oad Groep in zijn bezit had, worden overgenomen.

Uitvoeren

Schuitemaker wil zo snel mogelijk alle geplande meerdaagse busreizen weer uitvoeren.

Het Oad busbedrijf was één van de onderdelen van de Oad Groep die tot aan het faillissement een positief rendement behaalde en realiseerde over 2012 een omzet van circa 50 miljoen euro.

 

Bron • ANP