Economie

CDA wil hoger AOW: 'Laat ouderen profiteren van economisch herstel'

10 februari 2017 01:53

CDA-Kamerlid Mona Keijzer Beeld © RTL Nieuws

Ouderen verdienen een extraatje, vindt het CDA. Ze moeten er flink op vooruit gaan: de partij wil dat de AOW omhoog gaat. Ook de zorgkosten moeten omlaag.

De verkiezingen komen eraan, en dus regent de laatste weken plannen van politieke partijen. En het mag allemaal wat kosten: partijen hebben wat te verdelen omdat de komende jaren economische groei wordt verwacht. 

Eigen risico omlaag

Als het aan het CDA ligt, moeten vooral de ouderen profiteren. De partij wil de AOW-uitkering verhogen met 150 euro per jaar, het eigen risico moet omlaag met ongeveer 100 euro, en wie mantelzorg krijgt moet korting krijgen op de eigen bijdrage in de zorg. 

Volgens CDA-Kamerlid Mona Keijzer hebben ouderen tot nu toe weinig gemerkt van de verbeterde economische omstandigheden. "Als je bijvoorbeeld kijkt naar ouderen met bijvoorbeeld alleen een klein pensioen, dan zie je dat die niet geprofiteerd hebben van de betere economie en dat is hard nodig", zegt Keijzer tegen RTL Nieuws.

Volgens de CDA'er hebben ouderen het gevoel dat ze achtergebleven zijn. "Wat ik minstens zo belangrijk vind, is dat je tegen ouderen zegt: jullie zijn van belang, jullie doen er ook toe. Wij zorgen óók voor jullie. Zoals dat jullie voor ons gezorgd hebben."

Bron • RTL Nieuws