Buitenland

Trump: 'Niemand geïnteresseerd in mijn belastingpapieren'

11 januari 2017 17:58

Trump: 'Niemand geïnteresseerd in mijn belastingpapieren'
Trump tijdens de persconferentie. Beeld © AFP

Aankomend president Donald Trump heeft tijdens zijn eerste persconferentie sinds de verkiezingen gezegd dat hij niet van plan is zijn belastingpapieren vrij te geven. "De enigen die die iets geven om mijn papieren, zijn journalisten."

"De mensen zijn niet geïnteresseerd in mijn papieren. Ik heb gewonnen. Ik ben president."

'Belastende informatie is nepnieuws'

Donald Trump begon zijn persconferentie met een reactie op de publicatie van het document over de beschuldigingen dat de Russen belastende informatie over hem hebben. "Dit had nooit geschreven moeten worden, dit is nepnieuws." Hij prijst sommige media dat zij het niet gepubliceerd hebben en haalt uit naar media die dit wel deden. 

Daarna begon Trump over de economische plannen die hij heeft. Hij bedankt Fiat Chrysler en Ford voor hun investeringen in de VS. "Ik zal de grootste banenproducent zijn die God ooit heeft geschapen", zei Trump. 

Video: Persconferentie Donald Trump: opvallende momenten

'Rusland achter hack Democraten'

Trump erkende tijdens de persconferentie dat Rusland achter het hack van de Democraten zat tijdens de verkiezingen. Hij gaf de Democraten zelf de schuld vanwege hun slechte beveiliging. 

Over zijn relatie met de Russische president Poetin zei Trump: "Als hij me mag, is dat handig, geen punt." Hij hoopt dat de relatie met Poetin goed wordt en zei dat Rusland veel meer respect voor Amerika zal hebben onder zijn presidentschap, net als alle andere landen zoals China. 

Imperium overgedragen aan zoons

Van zijn bedrijven in Amerika neemt Trump zoals beloofd afstand. Zijn advocate nam daarna over en legde uit hoe dat allemaal geregeld is of zal worden, nog voor de presidentiële inauguratie op 20 januari. Buitenlandse deals zal zijn imperium, dat geleid zal worden door zijn zoons, niet sluiten tijdens zijn presidentschap. "En als mijn zoons het slecht doen, dan zeg ik na acht jaar: 'You're fired'."

Vlak voor het einde van de vragenronde snoerde Trump ook nog een journalist van CNN de mond. "Jouw organisatie is vreselijk. Wees niet zo onbeleefd. Jij bent fake nieuws."

Bron • RTL Nieuws