Buitenland

Duitse politievakbond pleit voor hek tegen vluchtelingen

18 oktober 2015 12:00

Syrische vluchtelingen in de buurt van de Duits-Oostenrijkse grens. Beeld © EPA

De topman van de Duitse politievakbond pleit voor het bouwen van een hek aan de grens met Oostenrijk om vluchtelingen tegen te houden.

Rainer Wendt van de Duitse politievakbond (DPolG) roept de regering van bondskanselier Angela Merkel op om een hek aan de grens met Oostenrijk te plaatsen om vluchtelingen tegen te houden. Wendt zegt in de krant Welt am Sonntag dat een hek nodig is om grote sociale onrust en andere binnenlandse problemen te voorkomen.

Wendt rekent erop dat als Duitsland een hek plaatst, Oostenrijk dit voorbeeld zal volgen en een hekwerk aan de grens met Slovenië gaat neerzetten. "De binnenlandse orde is in gevaar", aldus Wendt. "Iemand moet aan de noodrem trekken. Alleen de bondskanselier kan dit."

In Slovenië kwamen gisteren bijna drieduizend vluchtelingen aan, nadat Hongarije de grens met Kroatië had gesloten. Kroatië en Slovenië willen vluchtelingen door hun land laten reizen zolang Oostenrijk en Duitsland bereid blijven de migranten op te vangen.

Vandaag reist bondskanselier Merkel naar Turkije om daar met de Turkse president Erdogan te praten over de Turkse hulp in de vluchtelingen crisis. Turkije bereikte deze week een akkoord met de Europese Commissie over het strenger bewaken van hun grens, een goede registratie van vluchtelingen en het terugnemen van asielzoekers die niet in Europa mogen blijven. In ruil mogen Turken zonder visum EU-landen in en worden gesprekken over toetreding van Turkije tot de EU hervat.

Meer op rtlnieuws.nl: 

Bron • RTL Nieuws