Buitenland

Video: Chinese bank straft ongemotiveerde medewerkers met de knuppel

21 juni 2016 11:57

Beeld ©

Een Chinese bank heeft een bijzondere wrede manier om medewerkers te motiveren die niet presteren. Ze worden met een houten knuppel op hun billen geslagen op een podium voor de ogen van andere bankmedewerkers. Een video van de 'spanking' heeft tot grote woede geleid.

Op een video van de People's Daily is te zien dat acht medewerkers van de Changzhi Zhangze Rural Commercial Bank op een rij staan. Een man met microfoon vraagt ze waarom ze niet goed hebben gepresteerd. Antwoorden variëren van 'falen om een persoonlijke doorbraak te bereiken', 'slecht samenwerken' tot 'gebrek aan moed'.

Daarna zegt hij dat ze hun achterwerk moeten presenteren.

De man met de microfoon, een trainer, loopt achter de werknemers langs en slaat ze één voor één met een platte knuppel hard op het achterwerk. Dat herhaalt hij vier keer.

Onderdrukt gegil

Het zijn harde klappen: de vrouw aan de rechterkant onderdrukt steeds weer gegil van de pijn. Te zien is dat de medewerkers in de zaal ook weinig plezier beleven aan de bijeenkomst.

De video is opgenomen met een telefoon door een medewerker in het publiek. Nadat het filmpje uitlekte, ontstak op sociale media grote woede over de behandeling van de werknemers.

De man die de klappen uitdeelde, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, meldt de BBC. Er is een onderzoek gestart naar het incident. De baas van de bank is gedurende dat onderzoek geschorst.

Bron • RTL Nieuws