Buitenland

'VS houden Chinese importheffingen in stand tot na verkiezingen'

RTL Z • 14 januari 2020 20:56 @rtlz

Archieffoto Donald Trump Beeld © ANP

De Verenigde Staten (VS) lijken niet van plan om de eerder ingevoerde importheffingen op Chinese goederen te schrappen als onderdeel van de fase 1-handelsovereenkomst waar woensdag de handtekeningen onder gezet moeten worden.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen die zeggen dat de huidige tarieven zeker tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november in stand blijven. Donald Trump hoopt dan herkozen te worden.

Eerder kwamen berichten naar buiten dat de VS wel deels heffingen terugdraait als onderdeel van de te tekenen overeenkomst. Volgens de bronnen willen de VS er echter zeker van zijn dat China zich aan de afspraken houdt.

Landbouwproducten

Een eventuele verlaging van heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten zal dan ook afhangen van de welwillendheid van Peking, zo klinkt het. China beloofde onder meer miljarden aan Amerikaanse landbouwproducten te kopen.

Wel ziet Washington af van extra heffingen op nog eens 120 miljard dollar aan goederen uit China. Na de ondertekening woensdag worden meer details van het 86-pagina's tellende document bekendgemaakt.

Bron • RTL Z