Buitenland

Airbnb sponsort Olympische Spelen voor '500 miljoen dollar'

18 november 2019 14:04

Het olympische dorp voor atleten in aanbouw voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Beeld © ANP

Airbnb wordt een van de grote sponsoren van de Olympische Spelen. Het bedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het IOC om het evenement tot en met 2028 te sponsoren.

Ingewijden zeggen tegen de Financial Times dat het gaat om een deal die ongeveer 500 miljoen dollar (452 miljoen euro) waard is. Het zou deels gaan om een geldbedrag dat wordt overgemaakt aan het IOC, maar Airbnb zal ook gratis onderdak voor atleten en bestuurders verzorgen. 

De twee organisaties maken zelf niet bekend om wat voor bedrag het precies gaat. Airbnb schrijft zelf in een persbericht dat er onder meer accommodaties ter waarde van 28 miljoen dollar vrij worden gemaakt voor atleten die meedoen aan de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen. 

Airbnb en het IOC reageerden niet direct op vragen van RTL Z. 

Negen jaar, vijf steden

De komende jaren zijn de Olympische spelen in Tokio (2020), Peking (2022, winterspelen), Parijs (2024), Milaan (2026, winterspelen) en Los Angeles. Die vijf wereldsteden zijn belangrijk voor Airbnb, dat er erg veel accommodaties verhuurt. 

Het bedrijf hoopt dat door de sponsordeal 'honderdduizenden nieuwe hosts' starten met verhuren via het platform. De sponsordeal moet het bedrijf nog meer naamsbekendheid geven bij zowel huurders als verhuurders, zeggen ingewijden tegen FT.

Binnenkort wil Airbnb naar de beurs. Daar bereidt het verhuurplatform zich al enige tijd op voor. In 2020 moet dat gebeuren. Begin 2019 werden aandelen van Airbnb verkocht voor een prijs die het bedrijf op 35 miljard dollar zou waarderen, schreef Vox. Forbes schatte in dat heb bedrijf ongeveer 38 miljard dollar waard zou moeten zijn. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 6 miljoen accommodaties.  

Bron • RTL Z