Buitenland

Britse minister Amber Rudd opgestapt

07 september 2019 22:35

Amber Rudd Beeld © AFP

Amber Rudd, de Britse minister van Werkgelegenheid en Pensioenen is opgestapt. Ook verlaat ze de Conservatieve Lagerhuisfractie. Ze zegt niet langer te geloven dat de regering er alles aan doet om een brexitdeal te sluiten met de Europese Unie.

Dat schreef ze in haar ontslagbrief. "De regering steekt veel energie om een no-deal voor te bereiden, maar ik heb niet dezelfde intensiteit gezien bij de gesprekken met de Europese Unie."

'Politiek vandalisme'

Rudd zegt ook boos te zijn op het feit dat 21 partijgenoten uit de fractie zijn gezet. Ze noemt dat 'politiek vandalisme'.

De premier heeft eerder gezegd dat hij liever juist wel met een deal de EU verlaat, maar sloot een no-deal brexit nadrukkelijk niet uit. Hij wil in elk geval geen nieuw uitstel meer van het Britse vertrek uit de EU. Dat staat gepland voor 31 oktober.

Eerder al andere minister opgestapt

Hiermee moet de Britse premier Boris Johnson weer afscheid nemen van een minister. Eerder deze week stapte namelijk ook zijn broer al uit de regering. Jo Johnson ging als onderminister onder meer over universiteiten en wetenschap.

Bron • RTL Nieuws