Buitenland

Trump wil twitteraars kunnen blijven blokkeren, wat de rechter ook zegt

23 augustus 2019 23:09

Beeld ©

De Amerikaanse president Trump wil mensen kunnen blijven blokkeren van zijn twitteraccount. Hij gaat in beroep tegen een oordeel van de rechter die vorige maand bepaalde dat niemand geblokkeerd mocht worden van de twitterberichten van de president.

Dat besluit was al van een hogere federale rechtbank, omdat de president eerder ook al in beroep was gegaan. Volgens Trump begrijpen de rechters 'het fundamenteel niet'.

Officieel orgaan

Rechter zijn er tot nu steeds duidelijk over dat het twitteraccount van de president een officieel orgaan is van het Witte Huis, en dat het ongrondwettig is om mensen daarvan uit te sluiten of om hun mening kenbaar te maken aan de president. Dat lijkt des te meer waar omdat juist Trump als president veel van zijn plannen alleen via twitter bekendmaakt.

Bevel aan alle Amerikaanse bedrijven

Vandaag nog deed hij via enkel een tweet een 'bevel aan alle Amerikaanse bedrijven' uitgaan om te stoppen met zakendoen met Chinese bedrijven. En dat die tweets meer zijn dan alleen een privémening bleek wel uit wat er daarop gebeurde. De beurskoersen in Wall Street gingen gelijk met 2,4 procent omlaag.  

Invoerheffingen

Niet lang nadat bekend werd dat Trump in beroep zou gaan tegen de uitspraak, kondigde hij opnieuw met een tweet aan dat hij de invoerheffingen op Chinese producten verhoogt.

Trump heeft op twitter meer dan 63 miljoen volgers.Onbekend is hoeveel mensen hij geblokkeerd heeft. De eerste rechtszaak was in ieder geval aangespannen door zeven Amerikaanse burgers die door hem geblokkeerd waren.

Bron • RTL Nieuws