Buitenland

Ruim 55.000 geïnteresseerd in 'Gezellig op het strand de brexit kijken'

20 augustus 2019 14:12

Foto ter illustratie. Beeld © iStock

"Met Hollandse chips, Franse wijn en Duits bier in een strandstoel naar Groot-Brittannië kijken, wanneer het wakker wordt als gesloten inrichting." Zo wordt het Facebookevenement 'Gezellig op het strand de Brexit kijken' omschreven. Een ludieke actie, waar veel mensen op af lijken te komen.

Boris Johnson, die Theresa May eind juli opvolgde als Britse premier, wil op 31 oktober de Europese Unie verlaten. Met of zonder akkoord met Europa.

Een mooi moment om Groot-Brittannië vanaf het strand bij Wijk aan Zee te bekijken en 'eventueel de bootjes van Europavaarders op te vangen', vond Ron Toekook, organisator van de pagina 'Gezellig op het strand de Brexit kijken'.

Het Facebookevenement is een hit. Inmiddels hebben al 7000 mensen aangegeven aanwezig te zullen zijn en nog eens ruim 55.000 anderen zijn geïnteresseerd. 'Bij voldoende belangstelling kan er een band komen die 'Het is stil aan de overkant' en 'We'll meet again' kan spelen', belooft de organisatie.

Uit de hand gelopen

"Het is de bedoeling dat het een fijne dag wordt, waarop we afscheid nemen van een vriend", zegt Ron tegen Editie NL.

Dat er nu al zoveel aanmeldingen zijn, had hij niet verwacht. "Het is volledig uit de hand gelopen, maar we zijn wel gewend om evenementen te organiseren. We gaan van tevoren met de gemeente overleggen. Dat komt goed."

Bron • Editie NL