Buitenland

Dochter en schoonzoon van Donald Trump onderzocht voor gebruik privémail

25 juli 2019 23:12

Jared Kushner en Ivanka Trump Beeld © AFP

Ivanka Trump en haar echtgenoot Jared Kushner behoren tot een groep medewerkers van het Witte Huis die binnenkort voor een onderzoekscommissie van het Huis van Afgevaardigden moet verschijnen.

Ze worden verdacht van het gebruik van hun privé-mailaccounts voor regeringswerk, iets dat verboden is in de Verenigde Staten. Trump en Kushner zijn adviseurs van president Donald Trump.

Waarnemend stafchef

Het gaat verder onder andere om Mick Mulvaney, de waarnemend stafchef van het Witte Huis. Kushner werd in 2017 al eens beticht van dezelfde overtreding, maar dat werd toen uiteindelijk niet onderzocht.

Het onderzoek is extra pikant omdat Donald Trump tijdens de verkiezingscampagne in 2016 er vele malen op hamerde dat zijn tegenstandster Hillary Clinton als minister van Buitenlandse Zaken ook een privéserver had gebruikt.

Verloren verkiezingen

Hij dreigde bij winst Clinton daarvoor gevangen te laten zetten. Dat is nooit gebeurd en het onderzoek naar de e-mails leverde niets op.

Hillary Clinton schrijft in haar biografie dat ze ervan overtuigd is dat die affaire een van de belangrijkste redenen was waarom ze de verkiezingen verloor van Trump.

Bron • RTL Nieuws / ANP