Buitenland

Trump adviseert Britten om 'brexitrekening' niet te betalen

02 juni 2019 07:42

Donald Trump. Beeld © AFP

De Britten moeten weglopen uit de brexitonderhandelingen met de Europese Unie als ze niet krijgen wat ze willen, en de 'brexitrekening' van 44 miljard euro hoeven ze niet te betalen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd.

Trump deed zijn uitspraken in een interview met de Britse zondagskrant Sunday Times. Brussel wil een vergoeding van 39 miljard pond (44 miljard euro) van het Verenigd Koninkrijk. Dat is 'een enorm bedrag', zegt Trump. Hij zou dat nooit betalen.

De Amerikaanse president heeft nog een opmerkelijk advies: wat hem betreft kan de volgende premier beter brexitkopstuk Nigel Farage naar Brussel sturen als onderhandelaar. "Ik mag Nigel heel graag. Hij heeft veel te bieden, hij is slim. Ze zullen hem niet sturen, maar denk er eens aan hoe goed ze het zouden doen als ze dat wel deden."

Op staatsbezoek

Trump begint morgen aan zijn staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Eerder deze week gaf hij een interview aan het Britse boulevardblad The Sun. Daarin zei hij dat Boris Johnson een 'uitmuntend leider' van de Conservatieve Partij zou zijn.

Dit zijn de gevolgen voor Nederland van een no deal-brexit

Het is het zwartste scenario: de EU en het Verenigd Koninkrijk worden het voor maart 2019 niet eens over de brexit. Politiek verslaggever Fons Lambie over de consequenties van een no deal voor Nederland.

Bron • RTL Nieuws