Buitenland

Trump tegen 7-jarige: geloof jij nog in de Kerstman?

25 december 2018 12:58

Het echtpaar Trump telefoneert met Amerikaanse kinderen om hen te helpen de route van de kerstman te volgen. Beeld © Melania Trump / Twitter

Er zijn vragen die je gewoon niet stelt. Zoals je een vrouw nooit naar haar leeftijd vraagt en een atoomgeleerde niet 'wat er gebeurt als je op de rode knop drukt', zo vraag je een kind nooit of hij of zij in Sinterklaas gelooft.

Want alleen al het stellen van de vraag zaait een twijfel die kan leiden tot gebeurtenissen waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. In de VS geldt dat ook voor het in twijfel trekken van het bestaan van de Kerstman, die qua mythische proporties en zijn rol in de levens van kinderen vergelijkbaar is met Sinterklaas.

Maar dat soort ongeschreven regels geldt uiteraard niet voor de machtigste man ter wereld, president Donald Trump van de Verenigde Staten. Samen met zijn vrouw Melania hielp hij de Norad. 

Route Kerstman

Dat is de organisatie die het luchtruim boven de VS en Canada in de gaten houdt. Met kerst heeft deze dienst een extra service: zij houdt dan de Kerstman in de gaten, die vanaf de Noordpool richting de VS vliegt in zijn arrenslee met rendieren. 

En de organisatie kreeg dus hulp van het presidentiële paar, dat vanuit het Witte Huis telefoontjes beantwoordde van kinderen die wilden weten of de Kerstman wel op tijd zou zijn. 

'Op het randje'

In een telefoongesprek met de 7-jarige Coleman vraagt Trump hem of hij nog steeds gelooft in de Kerstman. Een legitieme vraag, volgens Trump, want 'op je zevende, dan is het op het randje, toch?', blijkt uit een videofragment dat nieuwssite The Daily Beast online plaatste.

Het is onduidelijk wat de jongen antwoordde, meldt de BBC. Ook is onduidelijk waarom Trump de vraag stelde, schrijft de omroep die met foto's 'bewijst' dat de Kerstman overal ter wereld z'n opwachting heeft gemaakt. 

En de Kerstman? Die is weer veilig terug op de Noordpool, meldt Norad.

Bron • RTL Nieuws