Buitenland

Dodental stijgt verder: brugongeluk Genua kost zeker 35 levens

15 augustus 2018 08:10

Beeld © AP

Het officiële dodental na het instorten van de brug in de Italiaanse havenstad Genua is opgelopen tot 35. Onder de doden zijn drie kinderen. Reddingswerkers hebben 's nachts doorgezocht naar overlevenden.

Dat meldt een woordvoerder van de Italiaanse politie. Veel lichamen werden aangetroffen in verpletterde voertuigen. Het is niet uitgesloten dat het dodental nog verder oploopt. Van de 16 gewonden zijn er 12 ernstig aan toe.

ZIE OOK: Italiaanse minister: brugramp Genua door slecht onderhoud

Op het moment dat de brug instortte reden naar schatting 35 voertuigen op de brug. De reddingswerkzaamheden gaan nog steeds door. Er wordt gehoopt dat er nog levenden onder het puin gevonden kunnen worden.

'Ik hoorde een enorm kabaal en vloog door de lucht'

In Genua heeft een man die onder de brug stond de ramp overleefd. Hij heeft verwondingen aan zijn schouder en heup, maar kan op eigen kracht weglopen van de puinhoop.

Volgens het hoofd van de dienst wegbeheer kwam de ineenstorting van de brug 'onverwacht en onvoorspelbaar'. "De brug werd voortdurend gemonitord, zelfs meer dan de wet voorschrijft", zei hij. Volgens de man was er 'geen reden was om de brug als gevaarlijk te beschouwen'.

Nieuw instortingsgevaar

Reddingswerkers in Genua vrezen dat de stukken hangbrug die nog overeind staan, het ook begeven. Ze hebben laten weten dat daarom panden in de omgeving van de brug worden ontruimd.

Francesco Bermano, hoofd van de noodhulpdiensten in Genua, sprak tegenover Italiaanse media van een drama van een gigantische omvang. De ware omvang van de ramp is volgens hem nog niet te overzien.

De eerste beelden van na het ongeluk:

Bron • RTL Nieuws / ANP