Buitenland

Australische fans zijn boos over commercieel juichende Cahill

12 oktober 2017 20:05

Beeld © ANP

De Australische topvoetballer Tim Cahill scoorde het winnende doelpunt in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Syrie. Dat vierde hij met gejuich waar veel kritiek op kwam. De T die hij met zijn armen vormde, bleek namelijk reclame te zijn voor zijn sponsor TripADeal.

Het zou natuurlijk ook de T van zijn voornaam kunnen zijn geweest, maar daar leek het niet op.

Zelfs zijn onschuldig ogende 'vliegen' over het veld, met beide armen naar buiten gestoken, kreeg een dubbele betekenis. Was dit ook onderdeel van zijn reclame voor de reismaatschappij?

TripADeal-T

TripADeal liet geen misverstand bestaan over Cahill's bedoelingen en plaatste een foto van zijn 'T' op Instagram. "Heb je onze nieuw merkambassadeur Tim Cahill de TripADeal-T zien maken?" Daarop antwoordde de voetballer met een vliegtuig-emoticon en een TripADeal-tag.

De posts zijn inmiddels verwijderd, maar nog wel te zien op de website van de Independent, waarvan hieronder een schermafbeelding.

Miniatuurvoorbeeld

Fans konden het niet bepaald waarderen dat Cahill zijn vijftigste internationale doelpunt besloot te vercommercialiseren. Dit was niet het juiste moment, zeiden ze. Werd hij soms niet genoeg betaald?

Handboeien

De bewegingen waarmee Cahill zijn doelpunten viert, zijn al vaker veelbetekenend geweest. Hij beeldde al eens geboeide handen uit, ter ere van zijn broer die was opgepakt. Daarvoor bood hij later zijn excuses aan.

Op zijn eigen Instagram-account blijft Cahill zijn sponsor nog wel duidelijk bedanken met een bedrijfstag en vliegtuig-emoticons. 

 

Het is voor nationale fans maar afwachten hoe hun voetbalheld in het volgende kwalificatietoernooi voor de camera poseert als hij weet te scoren tegen Honduras.