Buitenland

'Republikeinen willen winstbelasting bedrijven VS verlagen naar 20 procent'

24 september 2017 14:27

Beeld © AFP

De Republikeinse partij in de Verenigde Staten zou de winstbelasting voor bedrijven omlaag willen brengen van 35 naar 20 procent. Van president Donald Trump, ook Republikein, is bekend dat hij nog verder wil gaan: hij wil de belasting verlagen tot 15 procent.

Het voorstel van de Republikeinse partij komt naar buiten via persbureau Bloomberg. Trump ontvouwde zijn veelbesproken belastingplannen eerder dit jaar, maar ze moeten nog worden behandeld door het Congres. Naar verwachting zal Trump zijn ideeën komende week tijdens een bezoek aan de staat Indiana daarom weer onder de aandacht brengen.

Aanjagen economie

In de VS kan alleen het Congres belangrijke veranderingen doorvoeren in de belastingwetgeving. Veel parlementariërs en economen zijn er nog niet van overtuigd dat Trumps belastingplannen, bedoeld om de Amerikaanse economie aan te jagen, wel betaalbaar zijn. Door belastingen te verlagen, zouden de inkomsten van de overheid immers ook teruglopen. Ook de Democraten in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben grote twijfels.

Bekijk de meest actuele aflevering van de TrumpUpdate van correspondent Erik Mouthaan:

Bron • RTL Nieuws