Buitenland

Appartementje huren in de VS? Mijd New York en San Francisco

Paul le Clercq • 29 oktober 2015 16:52 @Paul_le_Clercq

Appartementje huren in de VS? Mijd New York en San Francisco
Beeld © Getty

Als je in New York of in San Francisco een huis wilt huren is er best wel iets te vinden, maar het is niet te betalen voor de gemiddelde werknemer. In New York betaal je voor één op de vijf eenkamerappartementen een huur van 4000 dollar per maand of meer. In San Francisco is de huur van 91 procent van de appartementen 2000 dollar per maand of hoger.

Huren in Amsterdam duur? Niet als je het vergelijkt met een aantal gewilde steden in de VS. In onze hoofdstad kost een appartement in de vrije sector gemiddeld 2100 euro per maand. Dan heb je een woning van zo'n honderd vierkante meter. De gemiddelde huur van een appartement in San Francisco is 4200 dollar per maand en dan heb je maar één slaapkamer.

Voor de prijs van een aardige woning in Amsterdam kun je in San Francisco nauwelijks terecht. Wil je daar een appartement met twee slaapkamers, dan is maar liefst 98 procent duurder dan 2000 dollar.

Ook in New York kun je je portemonee trekken voor een huurhuis. Hier is slechts 11 procent van de woningen 2000 dollar of minder. Voor een tweekamer-appartement heb je voor die prijs nog minder keus: 95 procent kost meer.

LA is veel goedkoper
Niet overal in de VS is het zo enorm duur. Zo betaal je in Los Angeles, ook in Californië en ook mooi weer, voor maar 36 procent van de eenkamerappartementen 2000 dollar of meer per maand.

Als je per se in New York wilt wonen hoef je trouwens niet naar Manhattan. In Brooklyn heb je als je een eenkamerappartement zoekt en 2000 dollar te besteden hebt de keuze uit bijna de helft van de appartementen.

Londen
In Europa zijn er ook dure huurwoningen. Zo zijn er studenten die in Londen studeren, maar voor wie het goedkoper is om Polen te wonen en af en toe heen en weer te vliegen voor college. Een koophuis is Londen is ook duur. Omdat de huizenprijzen er de laatste jaren zo zijn gestegen kunnen veel (oudere) mensen zich van de overwaarde van hun oudere huis een nieuwe (kleinere) veroorloven, zonder hypotheek.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen