Binnenland

Prinsjesdag 2018

Hoe staat ons land er nu écht voor? En hoe gaat het komende jaar er politiek en economisch gezien uitzien? RTL Z legt het voor je uit.
Prinsjesdag: ondernemers zetten zich schrap
Ondernemers zetten zich schrap voor wat ze vanmiddag te horen krijgen van het kabinet. Want in het koffertje zitten een aantal maatregelen die 'kwalijk zijn voor ondernemers' en voelen als 'een straf op ondernemen'.

Prinsjesdag 2018: wat weten we nu al?

18 september 2018 06:20
Prinsjesdag 2018: wat weten we nu al?
Het is Prinsjesdag, dus vanmiddag presenteert het kabinet zijn plannen voor het komende jaar. Niet alles is nieuw wat we gaan horen, het nodige is al uitgelekt of eerder bekend gemaakt. Een overzicht.
Weer grote tegenvaller bij schenk- en erfbelasting
De problemen bij de inning van de schenk- en erfbelasting door de Belastingdienst zijn weer groter dan tot nu toe werd gedacht. De inkomsten voor dit jaar zullen waarschijnlijk 352 miljoen euro lager uitpakken.
Nederland bereidt zich voor op 'no deal' brexit
Nederland bereidt zich voor op chaos en problemen bij het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt rekening met een no deal-scenario en zoekt naar 'wisselende coalities' met andere landen.
Bekijk hier hoeveel jij erop vooruitgaat in 2019
We moeten in 2019 meer btw afdragen, maar ontvangen gemiddeld ook meer loon. Het Centraal Planbureau berekende dat de meerderheid van de huishoudens er in 2019 op vooruit zal gaan. Daar staat tegenover dat zo'n 300.000 gezinnen het met iets minder moeten doen. Bekijk in onze tool of jij erop vooruit gaat.
Kabinetsplannen nog geen feest voor ondernemers
Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn niet tevreden over de plannen van het kabinet voor volgend jaar. Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland hekelt vooral het 'signaal' dat door het kabinet wordt afgegeven.