Binnenland

Seedorf verwerpt aantijgingen: 'Onverantwoorde journalistiek'

05 april 2016 13:35

Beeld ©

Clarence Seedorf heeft gereageerd op het feit dat hij wordt genoemd in de Panama Papers, het journalistieke onderzoek naar grootschalige belastingontwijking. De oud-voetballer zegt niet betrokken te zijn bij illegale praktijken.

Zijn woordvoerster laat aan de NOS weten dat Seedorf 'niet op de hoogte is van illegale deals of contracten'. Vandaag schrijven Trouw en het FD dat honderden Nederlanders, onder wie Seedorf, in de Panama Papers voorkomen. 

In het stuk wordt melding gemaakt van de miljoenenopbrengst van een waardevol sponsorcontract. Dat werd een aantal keren verhandeld, waardoor het schimmig is wat er precies met het geld is gebeurd. De woordvoerster spreekt van onverantwoorde journalistiek. "Het artikel lijkt iets te insinueren dat er niet is. Seedorf heeft zijn eigen geld geïnvesteerd in het team en heeft er zelfs geld op verloren. Van enige illegale deals of contracten is Seedorf niet op de hoogte", zegt de woordvoerster. 

Commentaar
In de krant staat dat Seedorf 'ondanks herhaalde verzoeken' onbereikbaar was voor commentaar. Ook dat spreekt hij via zijn woordvoerder tegen. "Het lijkt erop dat iemand een verhaal heeft willen maken, want we zijn maar één keer benaderd en hebben geantwoord, in tegenstelling tot wat vermeld staat in het artikel." 

Belastingontwijking is niet strafbaar, ontduiking wel. Het is niet bekend of de genoemde Nederlanders ook daadwerkelijk de wet hebben overtreden. Er bestaat grote maatschappelijke discussie over het ontwijken van belasting, omdat dit gezien wordt als 'niet eerlijk'.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron • RTL Nieuws